Tshopo: stappenplan om gender-gebonden geweld te bestrijden (CongoForum)

KISANGANI – Een stappenplan voor de bestrijding van gender-gebonden geweld werd op dinsdag 18 februari opgesteld in de provincie Tshopo. Volgens Jeanine Ngungu is het de bedoeling om te pleiten voor genoeg middelen en meer betrokkenheid van de autoriteiten, aldus Radio Okapi. Ngungu is een expert van het onderwijsproject PEQPESU.
Het stappenplan is opgesteld na een tweedaagse workshop over het werk van leiders van vrouwenstructuren, het leger, de politie, de burgerlijke rechtbanken en de kinderrechtbank.

Jeanine Ngungu wil dat iedereen van de strijd tegen gender-gebonden geweld een prioriteit maakt, om zo vooruitgang te boeken.

De workshop was een initiatief van het provinciale ministerie van lager, voortgezet en technisch onderwijs. De provinciale minister van lager, middelbaar en technisch onderwijs in Tshopo, Thomas César Mesemo, verklaarde een orgaan te willen creëren om alle problemen op het vlak van gender-gebonden geweld te behandelen.

De ontwikkeling van dit stappenplan maakt deel uit van de nationale strategie ter bestrijding van seksueel en gender-gebonden geweld. Vooral met betrekking tot preventie, bescherming en toegang tot het gerecht.

© CongoForum, 21.02.20 (rok)

Beeld – bron: Wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.