Minister David-Jolino Makelele : « Kinshasa gaat niet in quarantaine » (CongoForum)

KINSHASA – « Er komt geen quarantaine van Kinshasa ». Dat zegt de Congolese minister van Informatie, David-Jolino Makelele. Volgens hem kan het niet de bedoeling zijn om ‘de bevolking nodeloos te verontrusten’. President Félix Tshisekedi wil wel een bijeenkomst beleggen met vertegenwoordigers van de diverse grote instellingen van het land.

Minister Makelele zegt dat het beter is om voorzorgsmaatregelen te nemen. Hij verwijst naar mogelijke gevallen van coronavirus op een vlucht van Kinshasa naar Lubumbashi. Als gevolg hiervan werden maatregelen genomen in steden als Lubumbashi en Kolwezi, luidt het.

Makelele kwam aan het woord op radio Top Congo. Hij bracht hulde aan de mensen die nu patiënten met het coronavirus verzorgen. “Laten we niet vergeten dat zij in de eerste plaats Congolezen zijn”.

President Tshisekedi besliste al dat er inspanningen zullen worden gedaan voor personen die door het virus worden besmet, en ook voor het verzorgend personeel.

Eerder hadden Francine Muyumba, Claudel Lubaya en Patrick Muyaya de president opgeroepen om de hoofdstad in quarantaine te plaatsen en af te sluiten van de rest van het land. Ze vroegen ook om de strijd tegen het coronavirus effectief en operationeel te maken en alle nodige menselijke, materiële, logistieke en financiële middelen te voorzien.

© CongoForum, 24.03.20

Beeld: minister David-Jolino Makelele
Bron: Digital Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.