Balunda ba Mikalayi: laatste rechte lijn is ingezet!

De laatste rechte lijn naar de realisatie van ons project is ingezet! Maar hiervoor zouden we nog een klein beetje van juliie hulp kunnen gebruiken.

WAAR WAREN WE GEBLEVEN?

Momenteel is Hydro JLA in Namen begonnen aan de afwerking van de nieuwe turbine en sturing. De verwachting is dat die over een paar maanden klaar zal zijn voor verscheping naar DR Congo met Wereld Missiehulp vzw. De financiering van de fabricage van deze nieuwe waterkrachtcentrale is rond.

De herstellingen aan de dam, het aanvoerkanaal en het turbinehuisje ter plaatse zijn inmiddels ook reeds gebeurd. De waterschotten en de roosters aan de ingang van het kanaal en de dam zijn vernieuwd en worden op dit ogenblik opnieuw geïnstalleerd. Over een paar weken wordt gestart met het herstellen en vernieuwen van de elektriciteitspalen van het turbinehuisje tot in het centrum.

De samenwerking en communicatie met het Comité Local Mapolo in Mikalayi is prima en de werken verlopen volgens plan. De eindrealisatie komt nu echt in zicht!

Neem zeker ook de nieuwsbrief van April eens door waarin je de laatste gebeurtenissen van de vzw kan terugvinden.

WAT MOET ER NOG GEBEUREN?

Wat nu nog rest (laatste fase), is de financiering van de elektrificatie van het ziekenhuis en de scholen zelf. Eenvoudig gezegd zijn dit de schakelaars, de stopcontacten, de lichtarmaturen, de bekabeling (in de gebouwen en ondergronds), de zekeringkasten, de transformators en een nieuwe waterpomp voor het ziekenhuis.

HOE KAN JIJ HELPEN?

Vandaag beschikken we over ruim 175.000 euro (giften via Koning Boudewijnstichting, steun Provincie West Vlaanderen, sponsoring diverse service-clubs, opbrengsten diverse acties in het kader van de Warmste Week, GIN-verkoop,…). Hiermee realiseren we de aankoop, transport en installatie van de turbine en enkele lokale werken zoals het herstellen van de dam, turbinehuisje en elektriciteitspalen.

Om de laatste fase (zie hierboven) te realiseren hebben we naast natura-sponsoring ook nog 30.000 euro nodig. Daarom spreken we nu ons volledige netwerk aan, alle sympathisanten, want alle beetjes helpen.

Wil ook jij ons nog een duwtje in de rug geven? Doe dan een fiscaal aftrekbare gift via de Koning Boudewijnstichting of koop onze Balunda Ba Mikalayi GIN gestookt met een pilipili-touch. Hieronder vind je meer informatie.

DOE EEN STORTING VIA DE KONING BOUDEWIJNSTICHTING

De KBS steunt het Balunda-ba-Mikalayi project. Alle overschrijvingen vanaf 40 euro genieten van fiscale aftrekbaarheid. Het fiscaal attest wordt door de KBS opgestuurd. Gelieve uw bijdrage te storten op onze projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting: IBAN BE 10 0000 0000 0404 (BIC BPOTBEB1) met in de gestructureerde mededeling 128/2715/00095.

KOOP EEN FLES GIN

Een fles kost 35 euro. Daarvan gaat per verkochte fles 20 euro naar het goede doel. Stuur een mailtje naar info@balunda-ba-mikalayi.be met vermelding van je naam en het aantal flessen dat je wenst te kopen. Je ontvangt daarna de gegevens om te betalen.

Bron: Balunda ba Mikalayi, 12.05.20

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.