Beni: jonge militant van burgerbeweging Lucha begraven (CongoForum)

BENI – Freddy Kambale, een jonge activist van de burgerbeweging Lucha, is dinsdag begraven in de stad Beni in Oost-Congo. Kambale werd afgelopen donderdag gedood toen een betoging in Beni brutaal werd aangepakt door de politie. De betoging was gericht tegen de onveiligheid in het gebied.

Volgens Mediacongo werd de begrafenisplechtigheid voorafgegaan door een mis. De priester die de mis deed, riep jongeren op om bij te dragen tot de vrede en kwaad niet te vergelden met kwaad.

Jonge militanten van Lucha zeggen dat Freddy Kambala zijn leven opofferde om de terugkeer van de vrede in de stad Beni te eisen. De jongen hield naar verluidt van zijn land en ijverde voor het welzijn van toekomstige generaties. De medemilitanten van Freddy verklaarden dat ze hun ‘geweldloze strijd’ willen voortzetten om zo de dood van hun vriend te wreken.

Jimmy Kighoma, voorzitter van de stedelijke jeugdraad van Beni, eiste gerechtigheid voor Freddy Kambale en voor andere jongeren die bij betogingen werden gedood.

Advocaat Philémon Ndambi wa Ndambi, die de burgerlijke partij in de zaak vertegenwoordigt, zegt dat de trieste feiten zullen worden behandeld door het krijgsauditoraat van Beni-Butembo. De zittingen in het proces over de feiten zouden binnen afzienbare tijd moeten starten.

© CongoForum, 27.05.20

Beelden – bron : Kis24Info

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.