Nationale test voor laatstejaars op lagere school: meer dan 8.000 deelnemers in Beni! (CongoForum)

BENI – In de stad Beni in Noord-Kivu zijn gisteren, woensdag 26 augustus 2020, de eindexamens van de basisschool begonnen. De burgemeester van Beni, Modeste Bakwanamaha, leidde de ceremonie om de TENAFEP (Nationale Test voor het Einde van het Lager Onderwijs) te lanceren bij EPA Kilewe, meldt VN-radio Okapi.

Volgens de burgemeester nemen meer dan 8.000 kandidaten van Beni’s lagere scholen deel aan dit eindexamen. Hij riep de leerlingen op om aan de slag te gaan en te tonen wat ze allemaal hadden geleerd. “Dit is de bekroning voor alle tijd die je op de basisschool hebt doorgebracht. Laat je niet afleiden, maar wees ook niet bang. Het examen is gebaseerd op de lessen die op school zijn geleerd. Het is heel gemakkelijk. En we denken dat jullie allemaal tevreden zullen zijn. Dus veel geluk voor ieder van jullie, onze kinderen.”

Kasereka Mivimba, chef van de pool van het lager onderwijs in Beni, zegt dat alles in het werk is gesteld om deze examens te organiseren met een strikte naleving van de preventieve maatregelen tegen Covid-19. “Unicef gaf ons basiskits om de handen te wassen, er zijn zelfs maskers en wastafels in elk centrum. Het komt wel goed”.

Gisteren, woensdag, kregen de leerlingen vragen over algemene cultuur en talen.

© CongoForum, 27.08.20 (gm)

Beeld – bron: La Prunelle RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.