Coronavirus: niet alle studenten dragen een masker (CongoForum)

KINSHASA – Een deel van de Congolese bevolking respecteert de maatregelen tegen het Coronavirus niet. Radio Okapi heeft vastgesteld dat sommige studenten van universiteiten en hogere instituten geen mondmasker dragen. “In Kinshasa zitten ze op elkaar gepakt”, stelt een Radio Okapi-verslaggever.

Aan de universiteiten en hogere instituten is de verslapping in de strijd tegen COVID-19 voelbaar en zichtbaar. Alleen de temperatuurmeting bij de ingang van bepaalde instellingen voor hoger onderwijs en universiteiten herinnert aan het bestaan van de pandemie.

Het dragen van een masker is nog steeds facultatief voor studenten, zegt Radio Okapi. Voorzieningen om de handen te wassen zijn vaak niet meer beschikbaar. In verschillende van de bezochte instellingen ontbreekt het aan water om de handen te wassen.

Radio Okapi bezocht de Nationale Pedagogische Universiteit (UPN), de Universiteit van Kinshasa (UNIKIN) en de Katholieke Universiteit van Congo (UCC) om situatie te bekijken. “De ingangen van deze instellingen zijn inmiddels de plekken bij uitstek voor kleine verkopers van geluiddempers en andere hydro-alcoholische gels”.

© CongoForum, 24.09.20 (glo)

Beeld – bron: Digital Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.