Noord-Kivu: Belgische investeerders geïnteresseerd in landbouwsector en elektriciteitsproductie (CongoForum)

GOMA – Een Belgische delegatie had vorige week donderdag een werksessie met de gouverneur van Noord-Kivu, Carly Nzanzu Kasivita. Het doel van de werksessie was de bespreking van enkele projecten in de agrarische sector en in de productie van elektriciteit in de provincie Noord-Kivu.

Carly Nzanzu Kasivita probeert de aandacht te trekken van binnenlandse en buitenlandse investeerders. Vorige week had hij daarom contact met de Belgische zakenlui Etienne Vauthier en Florian Vallaeys. De gouverneur betrok Patrick Munyomo bij de gesprekken. Munyomo is een nationale volksvertegenwoordiger, verkozen in de stad Goma (de hoofdplaats van Noord-Kivu).

Etienne Vauthier (Belexia Afrika) en Florian Vallaeys (Turbulents SARL) willen graag kleine landbouwtractoren en moderne micro-waterkrachtcentrales leveren aan verschillende delen van Noord-Kivu. In dat kader willen ze samenwerken met de provincie. De projecten moeten helpen bij de strijd tegen de voedselcrisis in de DR Congo.

Verschillende steden in Noord-Kivu hebben niet genoeg voedsel. Deze situatie is te verklaren door een gebrek aan voorzieningen en een veiligheidssituatie die vaak te wensen overlaat.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 26.10.20 (rok)

Beeld – bron: CongoForum / ‘gouvernorat’ van Noord-Kivu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.