Butembo: generaal Chirimwami antwoordt op vragen van jongeren over veiligheidssituatie in Beni (CongoForum)

BUTEMBO – Generaal Peter Chirimwami, verantwoordelijk voor de sector ‘Grand Nord’, heeft donderdag in de stad Butembo gepraat met jongeren van plaatselijke drukkingsgroepen. Onderwerp: de veiligheidssituatie in de streek van Beni (Noord-Kivu). Aan het slot van de ontmoeting spraken alle betrokkenen af om de krachten te verenigen in de strijd tegen onveiligheid in Beni en omstreken.

Het gesprek met de jongeren vond plaats op het stadhuis van Butembo. De jongeren zouden eigenlijk permanent moeten samenwerken met het veiligheidsapparaat om de onveiligheid in te dijken.

Volgens een legerwoordvoerder konden de jongeren allerlei vragen stellen over de veiligheidssituatie. “Het beste is om de dialoog aan te gaan en uit te leggen wat een oorlog is”, aldus de woordvoerder. “In elke oorlog zijn er drie fases. En voor elke fase is er een strategie en een methode. We hebben aan de jongeren uitgelegd dat we in iedere fase de steun van de bevolking nodig hebben”.

De leiding van de militaire operatie Sokolo 1 wil dit weekend voort praten met diverse groepen uit de bevolking over de (verhoopte) terugkeer van de vrede in de streek van Beni, is bij het leger te horen.

© CongoForum – Roger Mulyata, 20.11.20

Beeld : generaal Chirimwami

Bron : Grand Journal CD

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.