Inzameling voor slachtoffers geweld Beni oogst succes in Butembo (CongoForum)

BUTEMBO – De campagne van de vrouwenorganisatie Dynamique des Femmes pour la Bonne Gouvernance (DYFEGOU) om goederen en geld in te  zamelen om de slachtoffers van de bloedbaden op het grondgebied van Beni te helpen, heeft succes bij de inwoners van de stad Butembo (Noord-Kivu). Voedsel, non-foodartikelen en zelfs geld zijn al opgehaald door de inwoners van deze handelsstad niet ver van Beni. De campagne ging afgelopen zondag van start.

“We hebben 60 dollar en meer dan 2.700.000 Congolese frank ontvangen, en ook zakken met kleding voor volwassenen en kinderen, schoenen voor beide geslachten, gezouten vis en andere goederen”, verklaart Rose Kahambu Tuombeane, coördinatrice van DYFEGOU, een platform dat een aantal vrouwenverenigingen verenigt. De vrouwenverenigingen hebben verschillende inzamelpunten gecreëerd en doen hun uiterste best om de humanitaire campagne te promoten.

Rose Kahambu Tuombeane is blij te zien dat velen zich dit initiatief van solidariteit met de slachtoffers van de bloedbaden in Beni eigen maken. Ze wijst erop dat de campagne nog loopt tot 25 januari. DYFEGOU hoopt dat andere mensen van goede wil zich bij deze humanitaire actie willen aansluiten.

© CongoForum – Roger Mulyata, 19.01.21 (rok)

Beeld – bron: CongoForum / Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.