Voetbalclub Real Madrid op zoek naar nieuw talent in Congo (CongoForum)

Denise Nyakeru Tshisekedi, First Lady, met de jongeren/Stichting DNT-Instagram.

KINSHASA – De Spaanse voetbalclub Real Madrid zal tussen 15 en 26 maart in Kinshasa een kamp organiseren om jong talent in de DR Congo te identificeren. De “Clinic RDCongo” zal mikken op jongens en meisjes tussen 15 en 20 jaar. Het initiatief wordt gesteund door Crow Africa en de stichting van ‘First Lady’ Denise Nyakeru Tshisekedi via haar programma “Excellentia Jeunes Talents”.

De organisatoren maakten het initiatief eerder deze week bekend. 300 talenten, onder wie 200 jongens en 100 meisjes, zullen worden geselecteerd. Deze jongeren zullen profiteren van de verschillende trainingen die door de trainers van Real Madrid zullen worden aangeboden. Zij zullen ook een deelnamecertificaat ontvangen.

Geïnteresseerde jongeren wordt aangeraden om het formulier op de Facebookpagina van ‘To Tombola Ndembo’ te downloaden om zich in te schrijven. De inschrijving is al begonnen op 18 februari en zal worden afgesloten op 28 februari. De stichting van Denise Nyakeru Tshisekedi zal de kosten dekken.

Denise Nyakeru Tshisekedi, met de kleuren van Real Madrid.

“Dit is een unieke en opwindende kans voor Congolese jongeren om een opleiding van wereldklasse te volgen, zodat zij de kans krijgen hun dromen waar te maken”, aldus Bob Makandalele van Crow Africa. “De Spaanse club doet dit al in verschillende landen en nu dus voor het eerst in Congo”.

Ludovic Diomi, communicatieverantwoordelijke van de stichting van Denise Nyakeru Tshisekedi, legt uit dat de vrouw van de president zich inzet om de jeugd te steunen via verschillende soorten initiatieven, ook op het vlak van sport. De stichting zal studiebeurzen toekennen aan vijf jongeren die zich tijdens de opleiding onderscheiden. De jongeren zullen, gespreid over drie jaar, hun voetbalopleiding kunnen afmaken in Madrid, waar het opleidingscentrum van Real Madrid zit.

© CongoForum – Glodie Mungaba, 19.02.21

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.