Goma: Afrikaanse Unie veroordeelt bombardement op kamp voor ontheemden (CongoForum)

GOMA – De Afrikaanse Unie (AU) veroordeelt het recente dodelijke bombardement op een kamp voor ontheemden aan de rand van de stad Goma (Noord-Kivu).

In een verklaring die maandag naar Radio Okapi werd gestuurd, betuigde de voorzitter van de commissie van de AU, Moussa Faki Mahamat, zijn diepste medeleven aan de families van de slachtoffers en aan de Congolese regering en bevolking.

Hij betreurde de voortdurende escalatie van het geweld in al zijn vormen in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Moussa Faki Mahamat herinnerde eraan dat zo’n geweld indruist tegen de geest en de letter van de akkoorden van Luanda van 21 maart, waarin wordt opgeroepen tot een volledig en onmiddellijk staakt-het-vuren in Noord-Kivu.

De hoge AU-functionaris bevestigde ook zijn steun voor de processen van Luanda en Nairobi bij het zoeken naar manieren en middelen om duurzame vrede te bereiken in het oosten van de DR Congo en in Grotemerengebied als geheel.

Bij het bombardement op deze locatie voor ontheemden op vrijdag 3 mei vielen volgens regeringsbronnen meer dan tien doden en meer dan 30 zwaargewonden, onder wie ook vrouwen en kinderen.

© CongoForum, 08.05.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.