Nieuwsbrief Vlaams-Afrikaans Huis (Brussel) (September 2021)

Beste lezers,

zoals we in de vorige nieuwsbrief al aankondigden hebben we besloten om in de maand september het land Senegal in de kijker te zetten. Dit doen we door evenementen en activiteiten te organiseren in samenwerking met verschillende Senegalese artiesten, kunstenaars en organisaties. We zijn best trots op het volledige programma en willen alvast de organisaties Ziar, Senebel, les amis et anciens de Cassamance en de Senegalese ambassade bedanken voor de samenwerking. 

Wat gaan we doen? Hoe ziet het programma eruit? 
– 4/09 : De opening van de tentoonstelling Wauw Kuumba. Vanaf 4 september kan je al komen genieten van een drankje en kijken naar de schilderijen in deze expositie. 
– 10/09 : Het officiële openingsfeest van de Senegal-Maand. Vanaf 18u gaan de deuren open, en na een paar woordjes van onze coördinator en bekende gasten kan je komen genieten van een traditioneel dans- en muziekspektakel.
– 11/09 : Family day -> een dag vol workshops en creatieve activiteiten voor het hele gezin. Ook deze dag eindigen we met een muzikaal optreden! Vanaf 14u is iedereen welkom.
– 17/09 : Kuumba Jam -> Onze Kuumba Jams zijn terug van weggeweest! En we beginnen met een topper van een concert! De eerste artiest die ons podium en dansvloer komt warm maken is de artiest Juppiter Diop. 
– 24/09 : Kuumba Outspoken -> Ons podium zal deze avond gevuld worden met spoken word, poëzie, rap en slam! 
– 25/09 : De laatste kans om naar de expo te komen kijken. We sluiten onze Senegal-maand in stijl af, namelijk met een kleine modeshow van een Senegalese modeontwerper. Omdat we nog steeds rekening moeten houden met de corona-maatregelen, is inschrijven nog steeds verplicht voor onze activiteiten en evenementen. Dit kan je doen door te mailen naar info@kuumba.be!  Neem ook zeker even een kijkje op onze website Home (kuumba.be) als je meer info wilt over ons septemberprogramma!

Woensdag!
Woensdagnamiddag staat bij ons steeds in het teken van kinderen. Iedere woensdagnamiddag zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren zich kunnen komen amuseren met onze spelletjes en activiteiten. En op 15 en 22 september werken we samen met de organisatie Ziar om hen nieuwe workshops aan te bieden. Vanaf 29 september hebben we ook een nieuwe cursus in de aanbieding! Jong en oud kan vanaf dan in Kuumba terecht om te schaken! De prijs en praktische info voor ons schaakavonden/namiddagen volgen zeker nog op onze website en sociale mediakanalen. Dit was het voor september! Tot volgende maand!  

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.