Kisangani vzw:“Ik heb geleefd in het mooiste land ter wereld”. Een biografische schets van Hugo Gevaerts (CongoForum)

“Vader was een vreemde mijnheer met een hoed”. Zo begint de biografische schets van Hugo Gevaerts. Het boek “Ik heb geleefd in het mooiste land ter wereld” omschrijft zijn leven vol verrassende wendingen, waarbij de warmte voor de medemens de rode draad vormt.

Hugo is geboren in Kisangani in 1937 en heeft nadien gependeld tussen onder meer Kisangani, Bukavu, Antwerpen, Gent en Wintershoven. Deze biografische schets omvat een stuk geschiedenis van onder meer Belgisch Congo, Zaïre en Congo. Naast het Afrika-luik komen ook wereldoorlog II, speleologie, ontwikkelingssamenwerking, de universitaire wereld en het Belgisch establishment aan bod. Het leest als een bundeling van meerdere edities van de “Avonturen van Kuifje”.

Hugo heeft samen met Roger Huisman (journalist “op rust”) dit relaas neergeschreven. Het bevat een voorwoord van Walter Zinzen (eveneens journalist “op rust”).

Het boek bevat heel wat foto’s en is 133 blz dik.

Het is te bestellen op

Het kost 20 euro (25 euro incl verzendingskosten). De opbrengst gaat integraal naar Kisangani vzw, de vzw die Hugo meer dan 20 jaar geleden heeft opgericht (https://www.kisangani.be).

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.