Tshopo: staking van wetenschappelijk personeel aan de universiteiten (CongoForum)

KISANGANI- De assistenten en hoofden van werken van de universitaire instellingen van de provincie Tshopo hebben een staking afgekondigd met ingang van 5 januari. Dat meldt Radio Okapi. Zij hebben dit besluit genomen tijdens een buitengewone algemene vergadering die aan de universiteit van Kisangani werd gehouden.

De stakers eisen een verbetering van hun salarisvoorwaarden. Zij maakten dit bekend via een nota die werd voorgelezen door de voorzitter van de Unie van Wetenschappelijk Personeel van Overheidsinstellingen ESU/Tshopo, François Lusalu Bofando:

“Wij, de hoofden van de werken, assistenten en bibliothecarissen, zijn op woensdag 5 januari in een buitengewone algemene vergadering bijeengekomen om het gevolg te evalueren dat is gegeven aan onze verschillende eisen, die hoofdzakelijk betrekking hebben op de niet-mechanisering en budgettering van de leden; de niet-regularisering van de administratieve situatie van het wetenschappelijk personeel van de ESU-instellingen; de niet-gerechtvaardigde instandhouding van de salariskloof tussen academisch en wetenschappelijk personeel, in strijd met het ministerieel besluit van 25 juni 1993 betreffende de interpretatie van de synoptische tabel van gelijkwaardigheid in graden; de weigering van de Congolese regering om de salarissen te indexeren op basis van het dagtarief. “

Volgens François Bofando is de stakingsaanzegging door de nationale coördinatie van Synacass op 20 december vorig jaar ingediend bij de minister van ESU. Hierna, vervolgde hij, “wordt een onbeperkte staking afgekondigd tot aan de inwilliging van hun eisen”.

© CongoForum, 07.01.22 

Beeld-bron: Congolese media/archief

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.