DRC: regering kondigt werkzaamheden aan om Oost-Kasaï te ontsluiten (CongoForum)

KINSHASA- De Congolese regering heeft aangekondigd dat eind juli een begin zal worden gemaakt met de herstelwerkzaamheden op het traject Mbujimayi-Kamina van de nationale weg nr. 1. De uitvoering -door de Duitse onderneming AM- van deze herstelwerkzaamheden zal ook betrekking hebben op de nationale weg nummer 2, die de stad Mbujimayi (Oost-Kasaï) met die van Bukavu (Zuid-Kivu) verbindt. Dat schrijft Radio Okapi.

De Congolese regering heeft nog andere projecten opgestart om de provincie Oost-Kasai te ontsluiten. Wat de luchtvaart betreft, gaat het om het bouw- en moderniseringsproject van de luchthaven van Bipemba, dat in november jongstleden van start is gegaan met financiële steun van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (BAD).

Vorig jaar heeft het Fonds ter bevordering van de industrie (FPI) een partnerschap gesloten met de Egyptische onderneming Samcrete Investments voor de aanleg van het weggedeelte Mbuji-Mayi-Kananga.

De Congolese regering stelt ook voor om het gedeelte van de nationale weg nr. 1 tussen Mbujimayi en Kamina te herstellen.

Het ministerie van Industrie heeft via het FPI de Congolese onderneming “Malila Nzeze” gefinancierd voor het vervoer van primaire producten per boot in Oost-Kasaï.

Met deze projecten wil de Congolese regering Oost-Kasaï openstellen voor de wereld en de economische ontwikkeling van het gebied stimuleren.

© CongoForum, 12.05.22

Beeld: (archief/illustratief)

Bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.