Kuumba: Nieuwsbrief mei 2022

Beste lezers,

Repetities en een druk programma zorgde ervoor dat deze nieuwsbrief iets later is. Onze excuses hiervoor! Wij zijn helemaal klaar voor een stralende drukke maand mei, en we geven jullie ook al een kleine voorproever voor juni, die dit jaar helemaal in het tegen van Congo staat!

De belangrijke volgende data? 

– 14/05: zinnekeparade Om de twee jaar neemt de Zinneke Parade het centrum van Brussel in, een bewegend spektakel waar een twintigtal projecten, uitgewerkt en gedragen door inwoners van Brussel, partners en kunstenaars. De Zinneke Parade, vindt plaats op zaterdag 14 mei 2022, start om 15u en staat in het teken van het thema ‘Trompe l’oeil’… Meer informatie kan je hier vinden.

– 21/05: African drums optreden Op deze dag vullen we samen met Muziekpublique vanaf 15u het prachtige Theater Molière met percussiegroepen vanuit het hele Afrikaanse continent. Artiesten vanuit onder andere Senegal, Rwanda, Congo en Guinnee. Tickets en meer info kan je via deze link

– 21/05: Kuumba Jam met Dynamo Schaerbeek Een live NewFunkWave concert met de band Dynamo Schaerbeek en special guests Toy Division en DiSQUEO. Het concert start om 20u in Kuumba. 

– 28/05 : Afropolitan de Kuumba Outspoken van deze maand zal plaatsvinden in Bozar! In het Kader van Afropolitan zal ons Next Outspoken Generation collectief, dat bestaat uit spoken word artiesten uit Brussel en Rotterdam, vanaf 21u het festivalpodium in Bozar onveilig maken emt hun recente creaties. Meer info kan je op deze website vinden. 

– 29/05 : Afropolitian : De Family day zal deze maand op verplaatsing zijn. Als partner van het Afropolitan Festival gaan we naar Bozar voor een namiddag vol ontdekking en vermaak voor kinderen. van 14u tot 17u zijn er knutselactiviteiten, voorleessessies, dansworkshops en nog veel meer! Het programma en meer info kan je vinden op deze website. 

Juni is Congo-maand in Kuumba!

In Kuumba kiezen we bepaalde maanden uit om een specifiek afrikaans land in de schijnwerper te zetten. De maand juni zal in teken staan van Congo. Aan de hand van tentoonstellingen, voordrachten, concerten en workshops voor jongeren én volwassenen verdiepen we ons in de Kunst en cultuur van Congo. Alle activiteiten worden mede-georganiseerd en begeleid door verschillende Congolese organisaties, kunstenaars en artiesten. Noteer alvast 11 juni in jullie agenda voor de officiële opening! Meer details over de invulling en het programma hiervan geven we je mee in onze volgende nieuwsbrief en zal je op onze website: www.kuumba.be. kunnen vinden. Hou zeker ook onze sociale media in het oog!

Tot volgende maand! 

Warme groeten, 

Het Kuumba Team

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.