DRC: onderminister EPST lanceert ziekenfonds voor leraren in Tshopo (CongoForum)

KISANGANI- De onderminister van lager, middelbaar en technisch onderwijs (EPST), Aminata Namasia, bezocht Kisangani in de provincie Tshopo met de bedoeling in deze provincie de onderlinge ziektekostenverzekering voor onderwijzend personeel (MESP) te lanceren. Deze onderlinge ziektekostenverzekering voor onderwijzend personeel werd in het leven geroepen om de verzorging van onderwijzend personeel in het hele land te verzekeren, meldt Actualité.cd.

“Wij zijn in Kisangani, in de provincie Tshopo, om de zetel in te wijden van de ziekenfondsverzekering voor onderwijzers. Dit past in de visie van het staatshoofd, dat wil dat alle leraren, waar zij zich ook bevinden, dezelfde voordelen genieten als die in Kinshasa,” aldus Aminata Namasia.

De Mutuelle de Santé des Enseignants de la RD (MESP) is een erkende onderlinge verzekeringsmaatschappij, een verplichte ziektekostenverzekeringsmaatschappij van het corporatieve type, waarin alle leraren van de openbare sector in de DRC zijn verenigd.

Erkend bij decreet nr. 042/CAB/MIN/JGSDH/2015 van het ministerie van Justitie en Zegelbewaarder, bestaan de financiële middelen uit bijdragen van de leden en overheidssubsidies.

© CongoForum, 19.08.22 (edm)

Beeld-bron: John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.