Onderneming Fortescue Future Industries maakt bevolking van Boma bewust van het ontwikkelingsproject voor de Congostroom (CongoForum)



BOMA- Fortescue Future Industries (FFI), een zusteronderneming van Fortescue Métal Group (FMG), heeft de bevolking en het kaderpersoneel van haar onderneming in Boma (Centraal-Congo) bewust gemaakt van het ontwikkelingsproject voor de Congostroom. Dit gebeurde tijdens een werk- en informatiebijeenkomst die op vrijdag 12 augustus werd georganiseerd, zo luidt de berichtgeving van de nieuwssite Actualité.cd.

Het project bestaat uit de opwekking van elektriciteit op de Congo-rivier en de installatie van groene industrie. “Het ontwikkelingsproject voor de Congo-rivier van Fortescue Future Industries (FFI), een Australische onderneming die een partnerschap is aangegaan met de Congolese staat, zal zich voor een periode van 10 tot 15 jaar uitstrekken over onder meer de Inga-site. Dit project op middellange en lange termijn zal in fasen worden uitgevoerd met het oog op de productie van elektrische energie die zal worden omgezet in waterstof en ammoniak, waarvan een deel zal worden gegeven aan de Nationale Elektriciteitsmaatschappij (SNEL) en aan de netwerken voor hun ontwikkeling”, aldus Al Kitenge, communicatieverantwoordelijke van de FFI.

Hij gaf ook aan dat “de werkzaamheden van de eerste fase zich over een periode van vier jaar zouden kunnen uitstrekken. De besprekingen met de Congolese regering met het oog op de ondertekening van een basiscontract worden voortgezet. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de ecologische, technische en sociale gevolgen. De totale kosten van deze investering zullen pas worden meegedeeld wanneer de werkzaamheden zijn voltooid.Voor de eerste vice-voorzitter van de burgermaatschappij van Boma, Thythy Phungu, “is het ontwikkelingsproject voor de Congostroom interessant omdat het de plaatselijke gemeenschappen die langs de Congostroom leven zakelijke en werkgelegenheidskansen kan bieden”.

Ook de notabelen, universiteitsambtenaren en studenten van de stad Boma hadden soortgelijke sessies.

© CongoForum, 16.08.22 (edm)

Beeld-bron: Eddy Merveillie


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.