Middenveld in Ituri boos over slechte staat diverse nationale wegen (CongoForum)

BUNIA – Het middenveld in Ituri klaagt dat de Congolese regering weinig of niets doet om de ‘routes nationales’ in de provincie te herstellen. De provinciale coördinatie van het middenveld verwijst concreet naar de nationale wegen 4, 27 en 44 die sterk zijn afgetakeld, meldt Radio Okapi.

Dieudonné Lossa vraagt vanuit het middenveld aan de regering om haar verantwoordelijkheid op te nemen. De bewuste nationale wegen moeten dringend worden aangepakt om te voorkomen dat de onvrede bij handelaars en andere weggebruikers nog groter wordt, klinkt het.

Het middenveld in de streek van Mambasa organiseert sinds kort diverse protestdagen om de situatie aan de kaak te stellen. De middenveldorganisaties adviseren de bevolking ook om bepaalde taksen niet langer te betalen om de problemen te onderstrepen. Volgens het middenveld in Mambasa lopen gebruikers van de RN4 en de RN44 het gevaar te worden aangevallen door het ADF en andere gewapende groepen. Het risico zou vooral groot zijn op de trajecten tussen Komanda en Avakubi en tussen Dingbo en Makeke.

De ‘Union des associations culturelles pour le développement de l’Ituri’ (UNADI) roept in dezelfde context zakenlieden in de provincie op om hun activiteiten te staken.

De gouverneur van Ituri zegt dat de hogere overheid al is aangesproken over de lamentabele staat van sommige nationale wegen. Hij gaat ervan uit er nu maatregelen zullen volgen om deze nationale wegen te repareren.

© CongoForum, 05.12.22 (db)

Beeld – bron: (illustratief) Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.