Premier Sama Lukonde lanceert nationale solidariteitscampagne voor ontheemden (CongoForum)

KINSHASA – Premier Jean-Michel Sama Lukonde zal vanavond in de Maman Angebi-studio van de RTNC het startschot geven voor de nationale campagne van solidariteit en steun aan ontheemden en aan slachtoffers van de oorlog in de provincies Noord-Kivu, Ituri en (Groot-) Bandundu.  

Volgens Hubert Tethika, kabinetschef van de minister van Sociale Zaken en Humanitaire Acties, heeft deze door het staatshoofd opgezette campagne tot doel onder de Congolezen een golf van solidariteit te bewerkstelligen ter ondersteuning van Congolezen die in moeilijkheden verkeren. “We willen gewoon een golf van solidariteit creëren, een patriottische golf. Zij die giften willen geven, zullen kunnen bellen, er komt een gratis nummer, 116.”

Volgens Tethika zullen de giften worden geregistreerd naarmate ze binnenkomen.”En het zal beginnen met een bijdrage van de overheid, want de staat zal de mensen niet om een bijdrage komen vragen zonder zelf iets te doen. Ook in de dagen na deze lancering kunnen mensen altijd blijven geven. We willen een vaderlandslievende impuls lanceren die verband houdt met de boodschap van de president. Hij zegt dat we ons moeten verenigen, dat we elkaar moeten helpen. Hoe meer we verenigd zijn, des te sterker we zijn.”

Deze bijdragen zullen worden gebruikt voor steun aan ontheemden en slachtoffers van natuurrampen in de DR Congo.

© CongoForum, 05.12.22 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Sifa Maguru

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.