Activist Assumani Hamada Silvano: “Maak van Goma een groene stad” (CongoForum)

GOMA – Milieu-activist Assumani Hamada Silvano stelt aan de burgemeester voor om van Goma ‘een groene stad’ te maken, om in te gaan tegen de effecten van de gevolgen van de klimaatopwarming en de oorlog. Hij ziet Goma als een stad met veel toeristisch potentieel, constateert Radio Okapi.

De activist ziet dat sommige inwoners de stad verlaten als gevolg van de oorlog, de vervuiling en de vrees voor nieuwe vulkaanuitbarstingen. “Goma is overbevolkt”, luidt het. “Velen kwamen wel vanuit Beni, Rutshuru en Masisi naar onze stad. Er zijn veel bouwsels die her en der werden opgetrokken. Mensen leven op perceeltjes van 3 vierkante meter. Ze leven op elkaar gepakt.”

Volgens Assumani Hamada Silvano werken de nabije vulkanen en de uitlaatgassen van auto’s en fabrieken de opwarming in Goma in de hand. “We moeten dus de stad vergroenen, overal tuinen aanleggen en bomen planten langs de grote verkeersaders en aan private woningen.”

“Vrede wil niet gewoon zeggen dat er geen oorlog is”, vindt de activist. “Alles wat bijdraagt tot het morele en spirituele welzijn is een vorm van vrede.”

© CongoForum, 26.03.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jody Nkashama

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.