Beni: burgemeester nodigt uit om ex-strijders warm te verwelkomen (CongoForum)

BENI – De burgemeester van Beni (Noord-Kivu), kolonel Jacob Nyofondo Te Kodale, riep dinsdag zijn stadgenoten op om ex-strijders een warm welkom te heten na hun ontwapening en demobilisatie.

58 voormalige leden van gewapende groepen en 12 personen die van hen afhankelijk zijn uit Mubambiro werden op de luchthaven van Mavivi verwelkomd door de lokale overheid.

Volgens kolonel Jacob Nyofondo Te Kodale zijn deze voormalige strijders niet langer vijanden van de bevolking. Daarom keren ze terug naar hun gemeenschap. “De bevolking moet hen verwelkomen omdat ze geen vijanden zijn. Ze gingen het woud in onder dwang of wat dan ook. Maar nu ze zijn teruggekeerd, vraag ik de bevolking om hen vreedzaam te verwelkomen zodat we allemaal samen kunnen blijven in de stad Beni”, zei hij aan Radio Okapi.

De burgemeester van Beni feliciteerde de ex-strijders en verzekerde hen dat hij hen zou steunen in hun zoektocht naar werk om de herintegratie in de gemeenschap eens en voor altijd te bewerkstelligen.

“Ik feliciteer hen van harte omdat ze de gewapende groepen hebben verlaten om zich hier bij ons te voegen,” zei een opgetogen kolonel Jacob Nyofondo Te Kodale.

© CongoForum, 21.03.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Marc Maro Fimbo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.