Beni: jonge visser verdwenen na aanval door krokodil (CongoForum)

BENI – Een visser is op gisteren op gewelddadige wijze aangevallen door een krokodil op het Edwardmeer, in de Kyavinyonge-visserij. Die is gelegen in de ‘chefferie’ Bashu, een deel van Beni in Noord-Kivu.

Lokale bronnen van Le Potentiel bevestigden het trieste nieuws en zeiden dat het lichaam van de visser, ondanks talloze pogingen, nog steeds niet gevonden is. De 14-jarige jongen heette Muhindo Mindali. Hij was betrokken bij illegale visserij, wat hem helaas het leven kostte.

Het maatschappelijk middenveld in Kyavinyonge betreurt dit incident ten zeerste en grijpt deze gelegenheid aan om iedereen die betrokken is bij illegale visserij op te roepen om een einde te maken aan deze gevaarlijke praktijk, want het gevaar is erg reëel.

“Opnieuw heeft de illegale visserij rond 6 uur ’s ochtends een slachtoffer geëist in de wateren van het Edwardmeer. Ik betuig mijn medeleven aan de nabestaanden, maar ik roep iedereen die doorgaat met illegale visserij op om hier onmiddellijk mee te stoppen, want deze jongen heeft helaas het pad van een krokodil gekruist”, zegt een verontwaardigde Delphin Malekani, voorzitter van het middenveld van Kyavinyonge.

De voorzitter doet ook een beroep op het ICCN (Institut Congolais pour la Conservation de la Nature) om oplossingen te vinden die voorkomen dat deze dieren een bedreiging vormen voor de bevolking van Kyavinyonge.

De bevolking moet wel voorrang geven aan legale visvangst om te voorkomen dat ze wordt aangevallen door wilde dieren.

© CongoForum, 21.03.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi, M. Amsani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.