Bukavu: studenten bij UOB leren betere cv’s en sollicitatiebrieven op te stellen (CongoForum)

BUKAVU – Studenten van de ‘Université officielle de Bukavu’ (UOB) hebben afgelopen zaterdag geleerd hoe ze met behulp van artificiële intelligentie (AI) betere cv’s en sollicitatiebrieven kunnen opstellen.

Volgens Radio Okapi werd deze training gegeven door de ngo Bukavu for Bukavu (BforB), in samenwerking met een onderzoekskring bij de UOB.

De studenten kregen de boodschap dat het belangrijk is om op een professionele manier te solliciteren voor een job. Ook door gebruik te maken van LinkedIn, Canva en andere digitale middelen.

Irenge Baganda Ibag-Negro, één van de sprekers, spoorde de deelnemers aan om nog tijdens hun studies de nodige competenties op te bouwen. Hij merkt dat veel jongeren niet zo goed weten hoe ze een motivatiebrief moeten schrijven of een sollicitatiegesprek moeten voeren. “Studenten hebben een goed cv nodig om de competenties te tonen waarover ze beschikken. Ze hebben misschien nog geen beroepservaring maar wel duidelijke competenties die ze kunnen laten gelden.”

Joseph Lubunga zit in de tweede licentie van de richting ‘Communiceren voor organisaties’ bij de UOB. “De studenten zullen morgen de universiteit verlaten en zich op de arbeidsmarkt begeven”, zegt hij. “Er zijn tools die ze moeten gebruiken, niet alleen om de overgang te maken maar ook om ze dagelijks te kunnen toepassen.”

© CongoForum, 27.03.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Emmanuel Elameji

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.