Butembo: agro-industriële beurs moet lokale producten promoten (CongoForum)

BUTEMBO – De agro-industriële en ambachtelijke beurs die in de stad Butembo in Noord-Kivu werd georganiseerd om lokale producten te promoten, werd zaterdag afgesloten. Twee dagen lang waren de organisatoren en exposanten bezig met het promoten van lokaal gemaakte producten in de regio’s Beni en Butembo, om mensen aan te moedigen lokale producten te consumeren.

Minstens 80 ondernemers, fabrikanten van lokale producten en eigenaars van kleine ondernemingen in de regio Butembo-Beni namen deel aan deze agro-industriële en ambachtelijke beurs. Sappen, mineraalwater, chocolade, handtassen en tal van lokaal gemaakte kunstvoorwerpen werden tentoongesteld aan het publiek.

John Syaghusya Kavyavu, uitvoerend directeur van MAARIFA Global, de organisatie achter het initiatief, sprak over het belang van het consumeren van lokaal geproduceerde producten: “Als we lokaal consumeren, dragen we bij aan de ontwikkeling van het land door werkgelegenheid te creëren” zegt hij. “Wanneer deze ondernemers in de kleinschalige industrie hun productie vergroten, creëren ze banen in hun bedrijven en in de hele waardeketen. En dat heeft een positief effect op de sector.”

MAARIFA Global is van plan een gelijkaardig evenement te organiseren in Kinshasa, Lubumbashi en Bukavu.

© CongoForum, 25.03.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Sadiki Abubacar

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.