Inwoners van Bunia gebruiken Albertmeer om te reizen (CongoForum)

BUNIA – Mensen uit Bunia (Ituri) en omstreken passeren steeds vaker langs het Albertmeer om via het Oegandese Entebbe naar Kisangani, Isiro, Goma, Lubumbashi of  Kinshasa te reizen. Dat constateert Radio Okapi.

De reizigers gaan naar Kasenyi om daar het meer over te steken naar Oeganda. In Oeganda nemen ze dan de bus naar Kampala of Entebbe. Vanuit die steden kunnen ze voortreizen met het vliegtuig of de bus.

Vanuit Bunia naar andere Congolese steden reizen via de weg is moeilijk geworden. De wegen zijn in slechte staat, en er is ook onveiligheid door de aanwezigheid van gewapende groepen. Omdat er nu meer via het Albertmeer wordt gereisd, is er minder activiteit op de luchthaven van Bunia.

De Congolese reizigers zeggen dat het voor hen een stuk goedkoper is om via Oeganda te reizen dan om een Congolese vlucht te nemen. In buurland Oeganda is het vliegverkeer volgens sommigen veel beter georganiseerd.

De reizigers hopen wel dat Congo Airways zijn activiteiten in Ituri zal hervatten en vinden dat de Congolese regering de privésector moet aanmoedigen om te investeren in de luchtvaartsector. Overheidsheffingen op tickets zouden moeten worden verlaagd, luidt het.

De maatschappij CAA vloog nog naar Bunia maar die speler staakte in februari zijn activiteiten in de stad.

© CongoForum, 22.03.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.