Ituri: plannen om medische bijstand in streek van Djugu op te voeren (CongoForum)

BUNIA – Het militaire bestuur in de provincie Ituri maakt zich zorgen over de medische en humanitaire noden in het ziekenhuis van Drodo in de streek van Djugu. Op 7 maart 2024 waren er daar aanvallen van gewapende rebellen, aldus Le Potentiel.

De militaire gouverneur van Ituri, luitenant-generaal Johnny Luboya N’kashama, ontving op 22 maart een delegatie van Artsen Zonder Grenzen. Bij die ontmoeting werd er gepraat over de reeds genomen veiligheidsmaatregelen en plannen voor nieuwe medische en humanitaire interventies, die erg nodig zijn in dit deel van de provincie.

Halidou Alira van AZG liet aan de autoriteiten in Ituri weten dat de medische activiteiten in Drodo en op andere plaatsen zullen worden uitgebreid. Hij had het ook over Angumu en Rhoo.

Volgens de militaire gouverneur leveren de autoriteiten in Drodo inspanningen om de vrede te herstellen zodat humanitaire organisaties in betere omstandigheden kunnen werken. “Laten we elkaar ondersteunen, ten bate van de bevolking”, luidde het.

© CongoForum, 26.03.24 (db)

Beeld – bron: Ministère de la Défense DRC/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.