Kinshasa: politie zet drones in tegen files en om verbod op motortaxi’s te doen naleven (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese Nationale Politie (PNC) is van plan om drones in te zetten om verkeersopstoppingen tegen te gaan en de naleving van het verbod op motortaxi’s in de gemeente Gombe te doen naleven. Dat bericht Actualité.cd.

Adjunct-divisiecommissaris Blaise Kilimbalimba Mbula maakt zich sterk dat het gebruik van deze technologie zal helpen om de maatregelen te doen respecteren. “Dankzij het gebruik van drones konden we bestuurders van motortaxi’s die illegaal rondrijden in de gemeente Gombe, evenals hun passagiers, identificeren en aanhouden”, verklaarde hij.

Eerder stelde de politie vast dat het motorverkeer in Gombe aanzienlijk was afgenomen. Maar sommige bestuurders slaagden er nog altijd in om de politie een neus te zetten. “We zullen drones nog meer gebruiken om verkeersopstoppingen tegen te gaan, waarbij we ons vooral richten op degenen die de rijbanen niet respecteren”, aldus Kilimbalimba Mbula.

Het jarenlange verbod op motortaxi’s in een groot deel van ‘La Gombe’ werd onlangs bevestigd door de lokale autoriteiten en trad in werking op dinsdag 13 februari. De politie heeft niet gezegd hoeveel drones precies zullen worden ingezet of hoe ze ’s nachts zullen worden gebruikt, wat enkele vragen oproept over de effectiviteit van de hele aanpak. De commissaris onderstreepte wel dat de politie alles wil doen om de orde en veiligheid in de straten van Kinshasa te handhaven.

© CongoForum, 29.03.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi/Peter Kazadi/Ministère de l’Intérieur

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.