Lubero: jongerenraad roept overheid op om ontheemden te helpen (CongoForum)

LUBERO – De jongerenraad in de streek van Lubero (Noord-Kivu) roept de Congolese overheid en humanitaire organisaties op om hulp te bieden aan de duizenden ontheemden in het gebied, bericht Radio Okapi.

In een verklaring van afgelopen dinsdag uitte de vicevoorzitter van deze jongerenstructuur, Gustave Muhindo Sahawa, zijn bezorgdheid over de vertraging bij het verlenen van hulp aan mensen die op de vlucht zijn voor gevechten tussen het leger en M23-rebellen in de gebieden Rutshuru en Masisi: “We constateren een overdreven vertraging in de reactie op de volksverplaatsingen, die het leven van duizenden ontheemden in gevaar brengt. Wij bevelen de regering aan om het verschrikkelijke leed van de bevolking te verlichten en de M23-terroristen en hun aanhangers buiten strijd te stellen, zodat er vrede kan komen en de bevolking kan terugkeren naar de momenteel bezette zone”.

De jongerenraad roept humanitaire organisaties op om middelen te mobiliseren om de regering te steunen bij het helpen van de slachtoffers van de wreedheden.

© CongoForum, 21.03.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Sifa Maguru

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.