Minister van Justitie dringt aan op meer vrouwen in instellingen (CongoForum)

KINSHASA – Het ministerie van Justitie heeft op donderdag 28 maart 2024 in Kinshasa een conferentie-debat georganiseerd over de manier waarop vrouwen in het ‘nieuwe Congo’ hun eigen lot kunnen bepalen. Justitieminister Rose Mutombo had haar kabinetschef afgevaardigd naar het evenement.

Pélagie Ebeka verwees naar de belofte van president Félix Tshisekedi om vrouwen meer aan bod te laten komen in de toekomstige Congolese instellingen, aldus Politico.cd. Minister Mutombo en haar kabinet moedigen alle vrouwen aan om dit idee te steunen en er bij het staatshoofd op aan te dringen dat de gedane belofte zou worden nagekomen.

Via haar kabinetschef sprak minister Mutombo haar medeleven en solidariteit uit ten aanzien van de vrouwen en meisjes die het slachtoffer zijn van de wreedheden veroorzaakt door de gewapende conflicten in het oosten van het land. “Mijn gedachten gaan uit naar onze moedige zusters en meisjes in het oosten van ons land die, in de zon, in de regen, in wat voor weer het ook is, dag of nacht, gedwongen zijn te vluchten voor de gevechten van een onrechtvaardige oorlog, en lijden onder alle vormen van gendergebonden geweld omdat ze voor hun families moeten zorgen”, aldus de minister.

© CongoForum, 29.03.24 (em)

Beeld – bron: minister Mutembo, Radio Okapi/Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.