Nieuwe fabriek in Kinshasa maakt tandenstokers op basis van bamboe (CongoForum)

LIMETE – De minister van Industrie, Julien Paluku, en zijn ambtgenoot van het ministerie van Ondernemerschap, Kleine en Middelgrote Ondernemingen (EPME) hebben zaterdag de eerste fabriek in Kinshasa voor de productie van tandenstokers op basis van bamboe ingehuldigd. Het bedrijf Everything Services is eigendom van Laeticia Mayo Mapanga en is gevestigd in de gemeente Limete.

Julien Paluku verzekert Radio Okapi dat dit bedrijf geniet van gunstmaatregelen: “Bamboe is, zoals we allemaal weten, de grondstof die de jonge onderneemster Mbayo heeft weten om te zetten in een hoogwaardig productiemateriaal. Het ministerie van Industrie heeft het merk “243cure-dent” beschermd. Het ministerie van Buitenlandse Handel zal optreden tegen import om de lokale consumptie te stimuleren. De departementen Financiën en Planning hebben bedrijven toegang gegeven tot belastingvoordelen volgens de wetgeving rond investeringen. Felicitaties en aanmoedigingen voor de jonge Congolese ondernemers”.

Met een productiecapaciteit van 3.000 dozen per dag zal deze fabriek helpen om de behoefte aan ingevoerde goederen voor primaire behoeften te verminderen en staat ze symbool voor de start van de ontwikkeling van de waardeketen voor bamboe in de Democratische Republiek Congo. “Dat doet de fabriek als onderdeel van de ontwikkeling van de Speciale Economische Zone Kinshasa-Malebo, die zich zal specialiseren in houtverwerking”, legde de minister van Industrie uit.

Paluku riep de Congolezen op om deze tandenstokers te kopen om lokaal ondernemerschap aan te moedigen.

© CongoForum, 25.03.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Paul Matendo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.