Tshisekedi bespreekt steun van Afrikaanse Unie voor vrede in DR Congo (CongoForum)

NOUAKCHOTT – De president van de Republiek Mauritanië en huidige voorzitter van de Afrikaanse Unie (AU), Mohamed Ould Cheikh El Ghazouani, heeft woensdagavond gesproken met zijn ambtgenoot uit de Democratische Republiek Congo, Félix Antoine Tshisekedi, die op werkbezoek is in dat land.

De twee staatshoofden bespraken een aantal kwesties, in het bijzonder de inspanningen die het voorzitterschap van de AU momenteel levert om de vrede in de Democratische Republiek Congo te herstellen. Ze bespraken ook een aantal andere regionale kwesties van gemeenschappelijk belang, aldus Radio Okapi.

Het werkbezoek van het Congolese staatshoofd aan Mauritanië komt op een moment dat de Afrikaanse Unie heeft besloten om steun te verlenen aan de DR Congo, die het slachtoffer is van Rwandese agressie via de M23 in Noord-Kivu.

De Vredes- en Veiligheidsraad van de AU (CPS) is bereid om militaire versterkingen te leveren aan de contingenten van de missie van de Zuid-Afrikaanse Ontwikkelingsgemeenschap (SAMIDRC), in het kader van haar inspanningen om vrede te brengen in het oosten van de Democratische Republiek Congo.

© CongoForum, 28.03.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi/Presse présidentielle Mauritanie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.