Wereldvoedselprogramma doet een beroep op muzikant Innoss’B (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese artiest en muzikant Innocent Balume, alias Innoss’B, is sinds 26 maart 2024 ambassadeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP). In zijn rol zal Innoss’B helpen om het belang van gezonde maaltijden en een betere voeding in de DR Congo te promoten, bericht Radio Okapi.

Volgens WFP bevindt Congo zich op een cruciaal moment, met een toestand van veel voedselonzekerheid en ondervoeding. Innoss’B is populair bij jonge Congolezen. De organisatie wil zijn bekendheid gebruiken om te onderstrepen hoe belangrijk gezonde maaltijden en maaltijden op school wel zijn.

De directeur van WFP, Cindy McCain, leerde de artiest 14 jaar geleden kennen in Goma. Ze is onder de indruk van de manier waarop hij zijn loopbaan als artiest kon uitbouwen. “Met Innoss’B bij ons kunnen we een echte impact hebben op de strijd tegen honger en ondervoeding in Congo”, denkt McCain.

WFP wijst er wel op dat er meer geld nodig is om in te spelen op de toenemende humanitaire noden in Congo. Alleen al voor de komende zes maanden is er momenteel een tekort aan middelen ter hoogte van bijna 550 miljoen dollar.

© CongoForum, 27.03.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.