Nieuwe gouverneur van Kinshasa heeft ambitieuze plannen (CongoForum)

KINSHASA – Daniel Bumba Lubaki (UDPS) en Eddy Iyeli Molangi (MLC) zijn maandag verkozen tot respectievelijk gouverneur en vice-gouverneur van de stadsprovincie Kinshasa. Dat bericht Actualité.cd.

Bumba Lubaki, die 37 van de 47 stemmen achter zijn naam kreeg, wordt dus de nieuwe gouverneur van Kinshasa. Het bestuur van Kinshasa is zo in handen van vertegenwoordigers van de Union sacrée van president Félix Tshisekedi.

De nieuwe gouverneur heeft ambities die voortborduren op de visie van Tshisekedi. Hij wil een speciaal bataljon lanceren dat de strijd moet aanbinden tegen de georganiseerde misdaad en het stadsbanditisme (de ‘kuluna’, nvdr). In diverse sectoren is volgens hem een noodprogramma uit te werken. Bumba Lubaki wil de stad properder maken, de files bestrijden en fondsen oprichten voor investeringen en maatschappelijke projecten. De stedelijke diensten moeten stappen zetten op het vlak van digitalisering. En er moet een ‘nieuwe stad’ komen om Kinshasa te kunnen uitbreiden.

Volgens de gouverneur zijn de plannen zeer ambitieus en zullen ze veel jobs creëren. Hij wil van Kinshasa een ‘moderne, propere en veilige stad’ maken. Bumba Lubaki wil dat Kinshasa zich in de toekomst kan meten met andere grote steden op de planeet.

Het vorige bestuur van Kinshasa was verantwoordelijk voor een fiasco, constateert Actualité.cd. Het is dus afwachten of de nieuwe bestuurders het beter zullen doen. Of niet.

© CongoForum, 30.04.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Jonathan Fuanani

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.