Platform ‘Growdfinding’ moet ondernemende jongeren ondersteunen (CongoForum)

KINSHASA – De jongerenbeweging MOJES (Mouvement des jeunes pour l’entrepreneuriat stratégique) en het bedrijf Quantum Vertex hebben zaterdag het platform ‘Growdfinding’ gelanceerd. Dit platform wil jonge ondernemers en jongeren met plannen helpen om financiering te vinden, zegt Damien Twambilangana, de coördinator van MOJES.

“Wanneer er een bijdrage of storting is voor een project, zal dat te zien zijn op ons platform”, aldus Twambilangana. “Het zal gaan over uitbetalingen, projecten en financiële plannen.”

Access Bank wil KMO’s helpen om hun projecten te realiseren en ondernemerschap te bevorderen, zeg Alain Ngoma, commercieel verantwoordelijke bij de bank.

Volgens de initiatiefnemers zullen ondernemende jongeren ook opleidingen kunnen volgen en mentors kunnen vinden, meldt Radio Okapi.

MOJES en Quantum Vertex beweren met hun platform bijna 8 miljoen jobs te kunnen creëren in vijf jaar tijd. Dit zou overeenstemmen met zowat 1 miljoen kleine en middelgrote bedrijfjes.

Volgens Twambilangana is het ook de bedoeling om president Félix Tshisekedi te steunen in zijn ambitie om miljoenen banen te creëren in Congo.

© CongoForum, 30.04.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/Murphy Fika

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.