Crash Antonov: drie stoffelijke overschotten overgebracht naar Kananga (CongoForum)

KINSHASA – De stoffelijke overschotten van drie slachtoffers van de recente crash van een Antonov 72-vliegtuig zijn gerecupereerd en overgebracht naar de stad Kananga. Dat gebeurde met behulp van een helicopter van de VN-vredesmacht (Monusco), meldt Actualité.cd.

De slachtoffers waren eerst snel begraven door inwoners van het dorp Okoto, waar het vliegtuig was neergestort. Monusco heeft de stoffelijke overschotten opgegraven en getransporteerd naar Kananga. De lichamen moeten nog worden geïdentificeerd. Er zullen wellicht nog andere stoffelijke overschotten worden overgebracht.

Dinsdag kwam de minister van Defensie, Aimé Ngoyi Mukena, in Kananga aan. Hij reisde gisteren, woensdag, met een stevige delegatie naar de plaats van de ramp.

De neergestorte Antonov vervoerde materieel voor de Présidence en stortte neer in de provincie Sankuru. Aan boord waren 4 bemanningsleden, de persoonlijke chauffeur van president Félix Tshisekedi en een jeep. Er was deze week ook sprake van clandestiene passagiers die waren meegereisd.

© CongoForum, 17.10.19

Beeld – bron: Trendsmap / Christophe Rigaud

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.