Belgische premier Sophie Wilmès trekt in februari naar Kinshasa (CongoForum)

KINSHASA – Sophie Wilmès, die premier is van de Belgische federale regering in lopende zaken, brengt begin februari een bezoek aan Kinshasa. Haar missie is bedoeld om de betere relaties tussen België en de DR Congo te onderstrepen, bericht de openbare omroep RTBF.

Premier Wilmès maakte het geplande bezoek vandaag bekend in het Zwitserse Davos, waar ze de Congolese president Félix Tshisekedi ontmoette in het kader van het Wereld Economisch Forum. De ministers Philippe Goffin (Buitenlandse Zaken) en Alexander De Croo (Ontwikkelingssamenwerking) zullen volgende maand mee reizen naar Kinshasa.

Volgens Wilmès hebben heel wat investeerders interesse om dingen te doen in Congo.

Tijdens het geplande bezoek zal worden gepraat over de heropening van het Congolese consulaat in Antwerpen en de benoeming van een nieuwe Congolese ambassadeur in Brussel.

Onder het Kabilaregime was er een tijdlang een diplomatieke crisis tussen beide landen. Na het aantreden van president Tshisekedi bleek het mogelijk om de relaties weer beter te maken. In september 2019 was Tshisekedi op officieel bezoek in België.

© CongoForum, 22.01.20

Beeld: Sophie Wilmès
Bron: Twitter

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.