In Mwene-Ditu zijn de leefomstandigheden van gedetineerden onmenselijk (CongoForum)

MWENE-DITU – In de stad Mwene-Ditu zijn de leefomstandigheden in de gevangenis onmenselijk. Dat zegt de stedelijke dienst voor mensenrechten, zo meldt Mediacongo. In de gevangenis van Mwene-Ditu (provincie Lomami) zijn er 107 gedetineerden. Onder hen bevinden zich 43 veroordeelden onder wie 12 militairen en 7 politiemensen.

De chef van de stedelijke dienst voor mensenrechten, Kabunda Ntabala, bracht een bezoek aan de gevangenis en schreef daarna een verslag. “Het sanitair in de gevangenis is er bijzonder slecht aan toe”, schrijft de ambtenaar. “Sinds december 2019 doet de regering niets meer qua voedselsteun. Eén keer per week komt er wel voedsel van derden maar dat is te weinig. Er is een gebrek aan essentiële geneesmiddelen, medicijnen tegen malaria buiten beschouwing gelaten”.

In het verslag staat verder dat een campagne om geneesmiddelen tegen bepaalde tropische ziekten te verdelen niet over heel het grondgebied van de stad werd uitgevoerd. In de gevangenis was van die campagne ook niets te merken, zo verklaarde een verpleegkundige uit de instelling.

© CongoForum, 12.03.20

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.