Kananga: politie rolt bende gewapende dieven op (CongoForum)

Kananga – In de nacht van zondag 14 op maandag 15 juni heeft de stedelijke politie in Kananga een bende gewapende dieven kunnen ontmantelen. Dat gebeurde na een huiszoeking in de woning van de leider van de bende in het kwartier Tshinsambi (gemeente Kananga, stad Kananga, Centraal-Kasaï). De vier gangsters worden vastgehouden in de cel van het stadscommissariaat, bericht Radio Okapi.

De politie bevestigt de bende overmeesterd te hebben enkele uren na een inbraak in een woning in het kwartier Tshinsambi. Volgens de getroffen huiseigenaar hadden de dieven een zonnepaneel, een plasmascherm en heel wat andere voorwerpen van waarde meegenomen. De vermeende dieven ontkennen dit maar volgens de politie waren de betrokkenen lang niet aan hun proefstuk toe.

Dezelfde nacht heeft de stadspolitie van Kananga nog twee inbraakpogingen kunnen verijdelen elders in de stad.

De eerste gebeurde op de Avenue Masuika (wijk Mpokolo, gemeente Katoka). Hier kon de geviseerde familie de buren alarmeren die op hun beurt de politie verwittigden. Toen de politiepatrouille ter plaatse kwam, hadden de gangsters reeds het hazenpad gekozen. Een tweede verijdelde inbraak gebeurde rond half drie in het kwartier Malandji (gemeente Bianci). De inbrekers sloegen daar op de vlucht toen de politie enkele waarschuwingsschoten loste.

© Radio Okapi (PVb)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.