Butembo: twee klaslokalen heropgebouwd met steun Belgisch fonds (CongoForum)

BUTEMBO – Twee klaslokalen van het EP Livate, één van de geconventioneerde islamitische scholen in de stad Butembo (Noord-Kivu), werden heropgebouwd en uitgerust met 44 banken, 2 rekken, 2 tafels, 2 schoolborden en 2 stoelen. De Koning Boudewijnstichting financierde het project namens het “Fonds Franciscus O”.

Sinds augustus is de  lokale ngo ‘Unie voor de bestrijding van criminaliteit en de integrale ontwikkeling’ (ULCDDI) verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. De school ligt in de wijk Wayene die deel uitmaakt van Bulengera, een gemeente van de stad Butembo.

De ceremonie om de afronding van het project te vieren vond plaats in aanwezigheid van Proved Adaku Dawa Yose, coördinator Jean Marie Vianney Katembo Kavunga (ULCDDI) en vele anderen.  Allemaal vragen ze goed gebruik te maken van het gebouw en het impluvium. Maar ook na dit project blijven de behoeften van de school enorm.

De wijkchef van Wayene, Flavien Kakule Kaseghese, knipte het lint door en opende de twee klaslokalen. Er was veel lof voor de inspanningen van ULCDDI om de samenwerking met de partners te bewerkstelligen. Gehoopt wordt dat het lobbyen doorgaat want de school EP Livate heeft nog steeds hulp nodig.

Dit gerealiseerde project vertegenwoordigt een bedrag van bijna 25.000 dollar. De twee klaslokalen waren in maart 2019 door een zeer hevige wind volledig verwoest.

© CongoForum – Roger Mulyata, 16.10.20 (jem)

Beelden – bron : CongoForum / Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.