Gratis onderwijs: organisatie voor rechten van kinderen en leerlingen vraagt onderzoek door Hof van Cassatie (CongoForum)

KINSHASA – De ‘Ligue de la zone Afrique pour la défense des droits des enfants et élèves’ (LIZADEEL) vraagt aan de procureur-generaal bij het Hof van Cassatie om het verslag van de inspectie-generaal van Financiën over de torpedering van het gratis basisonderwijs te onderzoeken, meldt Radio Okapi.

LIZADEEL trok gisteren, met fanfare en al, naar de procureur-generaal. De organisatie wil weten wie er verantwoordelijk is voor ‘het verduisteren’ van de centen die moesten dienen om het lager onderwijs gratis te maken in Congo.

De voorzitter van de raad van bestuur van LIZADEEL, Joseph Godée Kayembe, beschuldigt de minister van Lager, Secundair en Technisch Onderwijs (EPST), Willy Bakonga, van het saboteren van de maatregel. LIZADEEL is van mening dat de minister de operatie dwarsboomt. De organisatie noteert ook dat de katholieke Kerk wil dat de ouders opnieuw betalen voor de leerkrachten. “En toch is het overal in de wereld de staat die het onderwijs voor zijn rekening neemt”, aldus LIZADEEL.

© CongoForum, 11.12.2020 (rok)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.