MLC van Jean-Pierre Bemba steunt toespraak staatshoofd (CongoForum)

KINSHASA – De ‘Mouvement de Liberation du Congo’ (MLC), de politieke partij van Jean-Pierre Bemba, steunt de toespraak die staatshoofd Felix Tshisekedi zondag heeft gehouden na zijn recente consultaties, bericht Ouragan FM.

In een persbericht drukt de MLC zich als volgt uit: “De MLC deelt de zorgen die tijdens dit overleg geuit werden zoals geuit door de president van de republiek. Het gaat over vrede en veiligheid via de versterking van de democratie en de rechtsstaat, de geloofwaardigheid van het verkiezingsproces, de onafhankelijkheid van het gerecht en een goede rechtsbedeling, de verbetering van de overheidsfinanciën en het ondernemingsklimaat; ontwikkelingsplanning en de aanleg van infrastructuur, banen voor jongeren, de opkomst van een nieuw Congo bevorderen en de bevordering van vrouwenrechten”.

Bemba en zijn partij delen de bezorgdheid van president Tshisekedi en steunen het idee dat hervormingen dringend nodig zijn in de DR Congo. De MLC wil helpen een “union sacrée” te creëren om het land beter te besturen.

De MLC maakt deel uit van het politieke platform Lamuka, dat eind 2018 Martin Fayulu als presidentskandidaat voorstelde.

© CongoForum, 07.12.20 (rok)

Beeld-bron: CongoForum

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.