België: tweede editie van “Diaspoboost”, op 30 september (CongoForum)

BRUSSEL – Business Congo Center (BCC) organiseert op 30 september 2023 in Brussel de tweede editie van de conferentie ‘Diaspoboost’. Bij de eerste editie van het evenement waren er meer dan 100 deelnemers.

BCC is een bedrijf dat de Congolese diaspora en investeerders wil bijeenbrengen om acties te stimuleren die de economie in de DR Congo kunnen aanzwengelen. Het bedrijf organiseert diverse evenementen.

“Deze keer pakken we uit met Diaspoboost”, vertelt Stéphanie Kimbulu, die BCC en Diaspoboost oprichtte. “Diaspoboost is een evenement waarover wordt gepraat. Mensen uit de diaspora en investeerders van overal komen bijeen om te praten over economische opportuniteiten in Congo en de strategieën en procedures die je moet volgen om een bedrijf in het land op te richten.”

De eerste editie van de conferentie was volgens Kimbulu een groot succes. “Er kwamen toen ondernemers, investeerders en politieke figuren zoals senator Bertin Mampaka, die het evenement steunde, Carole Mone (Area Manager Export- Subsaharaans Afrika en Zuid-Europa bij Hub.Brussels) en Moro Mukota, adviseur bij de Présidence in Congo. “We willen de tweede editie nog beter maken dan de eerste.”

Op de nieuwe editie worden prominenten uit Brussel en Kinshasa verwacht, onder wie Godelieve Elisabeth Lonji Bandekela, die werkzaam is bij de Congolese belastingdienst (DGI). Diverse sprekers staan op het programma. De dag begint om 10.30u.

© CongoForum – Glodie Mungaba, 06.09.23

Beeld – bron: Stéphanie Kimbulu / Diaspoboost

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.