Britse handelsmissie naar Kinshasa om betrekkingen met Congo te versterken (CongoForum)

KINSHASA – Een Britse handelsmissie onder leiding van de handelsgezant van de Britse premier voor de Democratische Republiek Congo, Lord Popat, en Hare Majesteits’ handelscommissaris voor Afrika, John Humphrey, brengen een bezoek aan Kinshasa. De missie telt 26 bedrijven, zo heeft de Britse ambassade in Kinshasa meegedeeld aan Actualité.cd.

De delegatie bestaat uit bedrijven die actief zijn in een aantal snelgroeiende sectoren, waaronder telecommunicatie, financiële diensten, mijnbouw, landbouw en infrastructuur. De missie heeft tot doel de economische betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de DR Congo te versterken en partnerschappen te creëren tussen toonaangevende Britse multisectorale bedrijven en de publieke en private sectoren van Congo.

“Deze handelsmissie maakt deel uit van een reeks evenementen die tot doel hebben de handels- en investeringsbanden tussen het Verenigd Koninkrijk en de DR Congo te versterken. De afgelopen twee jaar heeft het Verenigd Koninkrijk een delegatie ontvangen van de regering van de Democratische Republiek Congo onder leiding van vicepremier en minister van Economie Vital Kamerhe. De Britse ministers van Buitenlandse Zaken Lord Benyon en Andrew Mitchell hebben ook een bezoek gebracht aan de Democratische Republiek Congo, waarbij ze investeringsmogelijkheden bespraken en het aanbod van het VK onder de aandacht brachten. Het VK blijft ook actief deelnemen aan de jaarlijkse mijnbouwweek in Lubumbashi”, aldus een persbericht.

In het kader van de missie zal de Britse delegatie een ontmoeting hebben met de minister van Buitenlandse Handel, de Fédération des Entreprises du Congo (FEC), het Agence Nationale pour la Promotion des Investissements (ANAPI) en een bezoek brengen aan een nieuw industriepark, Congo Industrial Platforms, dat is opgezet via een publiek-privaat partnerschap (PPP) met ARISE Integrated Industrial Platforms.

“We zijn verheugd om hoofdsponsor te zijn van alle Britse handelsmissies naar West- en Centraal-Afrika. We zijn zeer betrokken bij de unieke handels- en investeringsmogelijkheden in de DR Congo. We zien het grote industriële potentieel van de Congolese markt en zetten ons volledig in voor onze betrokkenheid bij het land. Onze deelname aan deze missie is gericht op het bevorderen van strategische en duurzame partnerschappen en het versnellen van investeringen, met name op het gebied van industriële ontwikkeling”, zegt een woordvoerder van ARISE Integrated Industrial Platforms.

Op het UK-DR Congo Business Forum op woensdag 10 april had de delegatie een ontmoeting met vertegenwoordigers van de lokale privésector en belangrijke overheidsdepartementen om de handels- en investeringsmogelijkheden in Congo te bespreken.

De 26 Britse bedrijven die in RD Congo zijn aangekomen zijn: 1. Avlan Blanch 2. Beko Capital Advisory, 3. Siemens Energy, 4. Ashbery Metals, 5. AM Investment & Legal, 6. UK Congolese Diaspora Consortium, 7. PIDG, 8. Enovise, 9. Gemcorp Capital, 10. Dynamis Investment Partners, 11. Global Gases, 12. MUFG Bank, 13. Westminster Group, 14. Vodacom, 15. Intertek, 16. Equity Group Holdings, 17. Tim Morris Consulting, 18. East African Solutions, 19. AFT Trenchers, 20. Chovu International Holdings, 21. Demerara Resources Limited, 22. African Financial Group, 23. RBK Limited, 24. PACORU, 25. Ferro Additive Compound Technology Limited (FACT 2006 Ltd), et 26. Perry Engineering Services Ltd.

© CongoForum, 11.04.24 (rk)

Beeld – bron: Photo by Lina Kivaka: https://www.pexels.com/photo/hanged-flags-beside-building-2773597/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.