Burgemeester Beni kondigt hervatting schoonmaak en herstel wegen aan (CongoForum)

BENI – De waarnemend burgemeester van Beni (Noord-Kivu), hoofdcommissaris Jacob Nyofondo, heeft aangekondigd dat de werken voor het schoonmaken en herstellen van de straten en lanen van de stad, die worden uitgevoerd door de Cel voor programma- en projecttoezicht van de Democratische Republiek Congo, vandaag worden hervat.

De werken, die door de Wereldbank worden gefinancierd als onderdeel van het STEP 2-project om het oosten van de DR Congo te stabiliseren, waren vijf dagen lang opgeschort, na een staking van enkele arbeiders die hun loon opeisten, aldus Radio Okapi.

“Er waren een paar mensen met kwade bedoelingen die naar het kantoor gingen om dingen kapot te maken en gereedschap te pakken, dit omdat ze hun loon opeisten. Daarom hebben we ze bijeengebracht en ze strenge instructies gegeven”, aldus hoofdcommissaris Jacob Nyofondo.

Nyofondo bracht alle partijen op maandag 8 april bij elkaar en verzekerde hen dat de regering het geld al had vrijgegeven: “We zullen de diensten binnen 48 uur (woensdag) hervatten. Het geld voor hun lonen staat op de bank. De vertraging wordt veroorzaakt door het banksysteem”.

De waarnemend burgemeester bekritiseerde het gedrag van sommige werknemers die volgens hem wanorde wilden veroorzaken met hun eisen. Ook zei hij dat hij een lijst had van 30 onruststokers. De politie zou die mensen ‘aanpakken’.

© CongoForum, 10.04.24 (rk)

Beeld – bron: Marta Papy Mukeba/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.