Ituri: gouverneur roept bevolking Aru op tot vrede en ontwikkeling (CongoForum)

BUNIA – De gouverneur van de provincie Ituri, luitenant-generaal Johnny Luboya N’kashama, heeft gisteren de bevolking van het Aru-territoire opgeroepen om “de weg naar elke criminele onderneming te blokkeren en de ontwikkeling van de entiteit te bevorderen”.

Luitenant-generaal Johnny Luboya N’kashama deed zijn oproep op een volksbijeenkomst die werd gehouden bij zijn aankomst in deze zone die grenst aan Oeganda en Zuid-Soedan, schrijft Radio Okapi.

Op een missie om de veiligheids- en bestuurlijke situatie in Aru te beoordelen, moedigde de provinciegouverneur, in zijn hoedanigheid van commandant van militaire operaties in deze belegerde provincie, de bevolking van dit gebied aan om “de geest van vrede, sociale cohesie en ontwikkeling” te behouden.

Luitenant-generaal Johnny Luboya N’kashama vroeg aan de bevolking van Aru om “schouder aan schouder te blijven staan om elk crimineel initiatief te voorkomen dat de openbare orde in dit gebied zou kunnen verstoren”.

Om ervoor te zorgen dat de vrede en de ontwikkeling die in Ituri beginnen op gang te komen, worden behouden, kondigde het provinciebestuur aan dat er meer troepen zullen worden ingezet aan de grenzen van de DR Congo met Oeganda en Zuid-Soedan.

Tijdens zijn verblijf zal de gouverneur de plaatsen Ariwara, Ingbokolo en Kengezi Base bezoeken om oplossingen te vinden voor de grensoverschrijdende problemen daar, aldus officiële bronnen.

© CongoForum, 10.04.24 (rk)

Beeld – bron: archief Radio Okapi/Pituwa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.