Kindu: actie tegen ondervoeding bij kinderen in Punia werpt vruchten af (CongoForum)

KINDU – De ngo Action contre la faim (ACF) heeft zich in een jaar tijd ontfermd over bijna 2.100 ondervoede kinderen in de gezondheidszone Punia in Maniema. Haar inspanningen sloten aan bij een project om de voedselzekerheid te verbeteren, bericht Radio Okapi. De overheden en de plaatselijke gemeenschap zijn erg blij met het werk van ACF.

De coördinator van het programma PRONANUT, dr. Musa Bikulobyanse, stelt tevreden vast dat 1.789 van de behandelde kinderen genezen zijn. Hij wijt de ondervoeding in Punia onder meer aan de voedselonzekerheid en het voorkomen van bepaalde ziektes.

ACF liet materiaal achter om nog minstens twee maanden voort te werken, zo blijkt. Plaatselijke zorgverleners hebben nu de opdracht om dat materiaal goed te gebruiken in de strijd tegen ondervoeding bij kinderen.

De plaatselijke gemeenschap hoopt dat de inspanningen tegen ondervoeding een blijvender karakter kunnen krijgen. “ACF overtrof de doelstellingen”, zegt Christophe Kamwanga, voorzitter van het middenveld in Punia. “Ze redden levens van kinderen en maakten heel wat kinderen gezond die dreigden te sterven.”

Momenteel worden nog circa 425 kinderen met ondervoeding opgevolgd in Punia.

© CongoForum, 19.04.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.