Provincie Maniema: verbod op handel in papegaaien wordt niet nageleefd (CongoForum)

KINDU – De huidige chef van de divisie Milieu in de provincie Maniema, Moïse Manda Sefu, wijst erop het in heel het gebied verboden is om papegaaien te verhandelen. Dat signaleert Radio Okapi.

De ambtenaar deed zijn uitspraak na een recente actie op de luchthaven van Kindu, waarbij de veiligheidsdiensten acht grijze papegaaien in beslag namen. Het gaat om een beschermde diersoort. De dieren werden dood en verstikt aangetroffen in een karton van een vrouw die werkte bij de militaire inlichtingendienst. De vrouw moest zorgen dat de papegaaien konden worden vervoerd om elders te worden verkocht.

Manda Sefu Moise hoopt dat de betrapte ambtenaar nu de identiteit zal onthullen van alle personen die betrokken zijn bij de verboden handel. Hij stelt ongerust vast dat sommige ambtenaren op de luchthaven daar hun eigen zaakjes behartigen. “Alle ambtenaren kennen het verbod en toch gaan ze in tegen deze maatregel”, klinkt het.

Er zijn overigens ook zakenlui die wel in orde zijn met de regels en die nog altijd over alles bij elkaar 400 papegaaien beschikken. Zij kregen de dieren in handen voor het verbod op de handel werd uitgevaardigd. “Deze handelaars kregen van de provincie de toestemming om hun dieren legaal te verkopen.”

De provincie tracht nu alle ambtenaren aan te moedigen om mee te strijd tegen de handel in papegaaien.

© CongoForum, 05.04.24 (db)

Beeld – bron: Afbeelding van betoveroneze via Pixabay

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.