Nieuwe aartsbisschop van Mbandaka-Bikoro : « Politiek, verander het uitzicht van Congo » (CongoForum)

MBANDAKA – De nieuwe aartsbisschop van Mbandaka-Bikor, mgr. Ernest Ngboko Ngombe, vraagt aan de politici om het uitzicht van de DR Congo in positieve zin te veranderen. Hij richt zijn vraag in het bijzonder tot politici die katholiek zijn. De aartsbisschop sprak gisteren, zondag, op een viering in Mbandaka.

Ernest Ngboko werd plechtig in zijn nieuwe functie geïnstalleerd door zijn voorganger, kardinaal Fridolin Ambongo. Dat gebeurde in aanwezigheid van allerlei prominenten onder wie de kabinetschef van president Félix Tshisekedi (Vital Kamerhe), de gouverneur van Equateur, de voorzitter van de bisschoppenconferentie (CENCO) en de pauselijke nuntius.

Volgens mgr. Ernest Ngboko kunnen (katholieke) politici enorm veel doen voor het algemeen belang en hebben zij mogelijkheden om het uitzicht van de provincie Equateur en van heel Congo positief te veranderen.

Vital Kamerhe bracht namens president Tshisekedi hulde aan de katholieke Kerk en verwees naar haar ‘positieve interpellaties’.

Parlementslid Henri Thomas Lokondo, een verkozene uit Mbandaka, verklaarde zich aangesproken te voelen door de oproep van Ngboko. Hij staat open voor bemiddeling door de Kerk, voor de inspanningen om meer politieke eendracht te vinden in het belang van de ontwikkeling van Equateur.

© CongoForum, 27.01.20

Beeld: mgr. Ernest Ngboko Ngombe
Bron: CENCO

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.