Sterk alcoholische dranken schaden Congolese jongeren (CongoForum)

GOMA – De consumptie van sterk alcoholische dranken is zeer schadelijk voor Congolese jongeren. Patrick Munyomo, een parlementslid uit Goma, (de hoofdplaats van de provincie Noord-Kivu), roept de jeugd van zijn stad op om deze drankjes te vermijden om hun ontwikkeling te beschermen. Hij uitte zijn bezorgdheid vanuit Kinshasa, via een persbericht.

“Ik heb altijd dicht bij de mensen van de stad Goma gestaan. Het is in deze context dat ik de jongeren van de provincie Noord-Kivu sensibiliseer voor meer bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel”, verklaart het parlementslid uit Goma. Munyomo merkt op dat zelfs kinderen jonger dan 18 jaar sterk alcoholische dranken consumeren, wat erg slecht is voor hun gezondheid. Hij herinnert eraan dat de producenten van deze dranken verplicht zijn om op de flessen te vermelden dat alcoholgebruik door kinderen verboden is.

“We hebben banen nodig”

CongoForum sprak met verschillende jongeren in de stad Goma. De jongeren in kwestie loven en waarderen het standpunt van de parlementariër. “Maar de parlementariërs in Kinshasa moeten ook voor ons opkomen. De Nationale Assemblee moet bekijken hoe jongeren kunnen worden beziggehouden. Vaak drinken jonge mensen deze drankjes bij gebrek aan een bezigheid.”

De geïnterviewde jongeren in de straten van Goma bedanken Patrick Munyomo voor zijn denkwerk over de gezondheidsrisico’s. “Maar we moeten werk vinden om te stoppen met het drinken van deze drankjes. We drinken omdat we werkloos zijn”.

Munyomo roept jongeren én volwassenen op om meer verantwoordelijkheid te tonen en met mate alcohol te consumeren zoals aangegeven op de verpakkingen. Het mag hun gezondheid niet in gevaar brengen.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 06.08.20 (rok)

Afbeelding: Patrick Munyomo

Bron: CongoForum / Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.